Enkel betaling med Klarna
Rask levering i hele landet
Sommersalat

Fräsch sommarsallad med jordgubbar, bacon och fetaost

Vanskelig
30 - 40 min

Imponera på familjen eller kompisarna med denna goda sallad! Här får du en perfekt kombination av de allra godaste smakerna.

Ingredienser

Hvor mange skal du lage til?
CB Ingrediens Sitron
Citronsaft
CB Ingrediens Honning
Flytande honung
1
msk
CB Ingrediens Flaksalt
Salt
1,5
tsk
CB Ingrediens Pepper
Svartpeppar
CB Ingrediens Rodlok
Rödlök
0,5
st
CB Ingrediens Jordbaer
Jordgubbar
0,5
korg
CB Ingrediens Hjertesalat
Hjärtsallad
1
st
CB Ingrediens Kyllingfilet
Kycklingfilé
1
st
CB Ingrediens Kokosolje
Kokosolja till stekning
1
msk
CB Ingrediens Bacon
Bacon
3
skivor
CB Ingrediens Fetaost
Fetaost
0,5
paket
CB Ingrediens Basilikum
Färsk basilika eller mynta till dekoration

Utstyr

Bunke (2 st)
Visp
Stekpanna
Stekspada
Hushållspapper
Kniv
Slev
Steg 1

Gör dressingen: Blanda samman citronsaft, honung, ett kryddmått salt, en nypa svartpeppar i en liten bunke. Ställ dressingen åt sidan.

Steg 2

Stek bacon: Värm upp en stekpanna till medeltemperatur. Stek baconskivorna tills de är spröda och gyllene, i cirka 5–7 minuter. Lägg baconet på ett hushållspapper för att låta överflödigt fett rinna av, så att baconet blir extra krispigt.

Steg 3

Förbered kycklingen: Krydda kycklingfiléerna med salt och lite svartpeppar. Tillsätt kokosolja i samma panna som du stekte baconet (om det är för mycket fett kan du torka bort lite med hushållspapper) och sätt plattan på medelhög värme. Stek kycklingfiléerna i cirka 4–6 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta och har en gyllenbrun färg. Låt kycklingen vila några minuter och skär sedan i skivor.

Steg 4

Förbered salladen: Blanda försiktigt bladen från hjärtsalladen, skivad rödlök, skivade jordgubbar och smulad fetaost i en stor bunke.

Steg 5

Gör salladen: Lägg kycklingskivorna och det spröda baconet på toppen av salladsblandningen. Toppa gärna med lite extra svartpeppar.

Steg 6

Lägg upp salladen: Häll citron- och honungsdressingen över salladen precis innan servering. Blanda runt så att dressingen fördelas jämnt.

Klart!

Servering: Toppa salladen med färsk basilika och mynta om önskas. Servera salladen som en enkel, men smakrik huvudrätt.